Tratament pentru copaci

Agentii patogeni sunt niste creaturi vii care masoara mai putin de 0,1 mm, si, care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Dar consecintele bolii sunt intotdeauna evidente. Se manifesta prin scaderea randamentului si a calitatii fructelor si frunzelor si uneori duce la moartea plantelor. Pentru fiecare agent cauzal al bolii, exista diverse tipuri de tratament pentru copaci.

Progresia bolii este determinata de prezenta susceptibilitatii agentului patogen infectios la aceste culturi si soiuri. Tratamentul pentru copaci, elimina si stagneaza progresia bolii si creeaza medii favorabile pentru dezvoltarea copacului. Daca tratamentele sunt aplicate o perioada lunga de timp, atunci exista o dezvoltare intensa, iar bolile dispar. In functie de boli, plante sunt impartite in doua grupe principale:  non-parazitare sau non-infectioase si parazitare sau infectioase.

Tratamentul unguent

Unguentul de gradina este un tratament pentru copaci si pomi si ar trebui sa fie detinut de fiecare gradinar. Acest lucru este indispensabil atunci cand se efectueaza inocularea sau taierea arborilor si arbustilor. Unguentul de gradina este o substanta speciala care contine, de obicei, un fungicid care acopera ranile ce rezulta din taiere, grefare si fisuri la ranirea mecanica. Tipul de tratament unguent pentru copaci si pomi faciliteaza vindecarea ranilor si previne infectarea plantei cu boli. Utilizarea unguentului de gradina accelereaza cicatrizarea ranilor dupa taiere sau dupa vaccinare. De asemenea, protejeaza impotriva agentilor patogeni si a ciupercilor.

Capcane de lipici pentru molii

Majoritatea acestor structuri nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea umana si animalele de companie, datorita faptului ca nu au substante otravitoare in compozitia lor. Principiul actiunii lor, se bazeaza pe retinerea mecanica a daunatorilor. Capcana pentru molii este fabricata din carton, pe care este aplicat un strat de lipici si feromoni. Ele sunt emise in timpul perioadei de pregatire pentru imperecherea molilor de sex feminin. In unele modele, componenta de feromoni este inclusa in adeziv, insa exista si dispozitive in care momeala este plasata separat. Moliile de sex masculin sunt atrasi de mirosul femelelor, asa ca se napustesc asupra capcanelor, si se lipesc de ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *